7/5/18

Πολλές υποσχέσεις άφησαν οι δρομείς με τις εμφανίσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μ









Μια από τις καλύτερες - εγχώριες - κούρσες 10.000 μ. έγινε το βράδυ της Κυριακής (5/5) στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στα Μέγαρα.

Οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο οι δρομείς που μετείχαν στη δεύτερη - χρονικά - τελική σειρά κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Μπορεί η βροχή να είχε σταματήσει, ωστόσο ο αγωνιστικός χώρος στο στάδιο των Μεγάρων ήταν ιδιαίτερα βαρύς, λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που είχε πέσει, ενώ πολλά προβλήματα δημιούργησαν στους δρομείς τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας.
Παρόλα αυτά εννέα αθλητές τερμάτισαν κάτω από 31.00 λεπτά, σε μια απόσταση που ξεχώρισαν κυρίως νέοι αθλητές της απόστασης, όπως ο Γιώργος Τάσσης ο οποίος ήταν νικητής και στους Νέους και ο Μάριος Αναγνώστου. Ο έφηβος αθλητής της Αναγέννησης Λαμίας δεν έπιασε απλώς το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, αλλά, πλησίασε αρκετά το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 29.50.40 και ανήκει στον Βαγγέλη Καρίμαλη από τις 9/8/1987.

Ο αθλητής του Σάββα Κούμπουρα θα συνεχίσει πλέον την προετοιμασία του, με στόχο τη διάκριση στη διοργάνωση του Τάμπερε. Συνολικά στις δύο τελικές σειρές - η πρώτη έγινε με έντονη βροχή - αγωνίστηκαν 46 δρομείς, από τους οποίους οι 43 τερμάτισαν, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι 35 έκαναν ατομικό ρεκόρ.
Στις γυναίκες σε μια κούρσα που επίσης έγινε με βροχή, η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν νικήτρια με 34.32.00. Υποσχέσεις για τη συνέχεια άφησε και η νικήτρια στην κατηγορία των Νέων Γυναικών, η Μοσχούλα Μανούσου - Παρασκευοπούλου, που τερμάτισε σε 36.43.56 και έδειξε πως το 2019 μπορεί διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στις γυναίκες ξεκίνησαν 15 αθλήτριες και τερμάτισαν οι 14 και πέτυχαν ρεκόρ οι 12!

(από το επίσημο site του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου